Умът се нуждае от тренировки не по-малко от тялото.  И

...
Умът се нуждае от тренировки не по-малко от тялото.  И
Коментари Харесай

3 лесни и неочаквано ефективни упражнения за ума

Умът се нуждае от тренировки не по-малко от тялото.  И не е нужно да си губите времето с логичен задания и пъзели. Ето няколко лесни трика, които също ще ви оказват помощ.

Променете рутината.  Измийте си зъбите с лявата ръка, в случай че нормално го вършиме с дясната. Или просто направете нещо друго, което радикално се разграничава от открития табиет. Направете нещо, което ви принуждава да се отклоните от модела, който прилагате всеки ден. По този метод стимулирате нови елементи на мозъка ви да спомагат за построяването на нови мозъчни връзки.

Намерете ново занимание.  Ето това освен ще подтиква интелекта, само че и обществения ви живот. Запишете се на готварски курс, живопис, пиано, танци или започнете да учите нов език.

Възпроизвеждайте картини.  Когато влезете в непознато помещение, набележете 5 предмета, затворете очите си и се пробвайте да си визиите тъкмо къде се намират. Това упражнение може да вършиме по няколко пъти дневно. То подтиква мозъка и паметта. Но за още по-голям резултат, след 2 часа още веднъж пробвайте пресъздавате местата на въпросните предмети.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР